top of page

Saptamana de Prevenire a Cancerului de Col Uterin

Data desfăşurării: ianuarie/anual

Anual, la sfîrșitul lunii ianuarie, se desfășoară Săptămâna de Prevenire a Cancerului de Col Uterin.

In Republica Moldova, aproximativ 350 de femei primesc anual diagnosticul cancer cervical si 200 decedeaza urmare a maladiei, deşi există posibilităţi reale pentru a preveni aproape fiecare caz.

ONG "Viata fara cancer" desfasoara mai multe activitati in cadrul acestei saptamani pentru a creste nivelul de constientizare privind beneficiile screening-ului cervical si vaccinului contra HPV.

Mini-maratonul "Alerg pentru tine"

 

Data desfăşurării: iulie 2014

 

Mini-maratonul "Alerg pentru tine" a avut loc in parcul Valea Morilor la data de 26 iulie 2014. Scopul activității a fost de a susține persoanele care lupta cu cancerul, promovarea unui mod sănătos de viață. După mini-maraton participanții, dar și vizitatorii standului amenajat în parcul Valea Morilor, au aprins o lumina pentru a-i comemora pe cei care au pierdut lupta împotriva cancerului. De asemenea, cu această ocazie, persoanele care au participat la această acțiune (circa 150 de oameni), au fost informați despre pericolul cancerului, metodele moderne de tratament și profilaxie.

Acţiune de sensibilizare a populaţiei privind pericolul cancerului "Lumina Speranţei".

 

Data desfăşurării: iulie 2014

 

Acţiunea de sensibilizare a avut loc in parcul Valea Morilor la data de 26 iulie. Vizitatorii parcului au fost invitaţi să aprindă zeci de lampioane in memoria celor care au pierdut lupta cu cancerul. Cu acest eveniment am vrut să reamintim cetăţenilor cît de importante sunt controalele periodice şi depistarea cancerului intr-o fază incipientă.

 

MINI-MARATON

ALERG PENTRU TINE 2017

 

Data desfasurarii: 23 septembrie 2017

 

Pe data de 23 septembrie, AO “Viața fără cancer” in parteneriat cu platforma E-sănătate.MD și Fundația “Caritate.MD” au organizat cel de-al 2-lea mini-maraton “Alerg pentru tine”, cu scopul de a sensibiliza opinia publică privind bolile oncologice și metodele moderne de prevenire a cancerului.
 

Peste 100 de oameni au parcurs distanta de 5 km, 2 cercuri in jurul lacului Valea Morilor, pentru a-i susține pe cei care luptă cu cancerul. Evenimentul s-a incheiat cu Lumina Speranței, unde împreuna am aprins lampioane în susținerea persoanelor care luptă cu cancerul și pentru a-i comemora pe cei ce au cedat in fața acestei maladii crunte.

În cadrul mini-maratonului am reușit să colectam 8331 lei: cu ajutorul platformei fest.md - 2300 lei; boxa de donații la eveniment - 6031 lei;

Toate fondurile vor fi direcționate catre Sergiu Iatmirschi, tânărul dignosticat cu Leucemie. Sergiu a fost prezent la mini-maratonul nostru și a mulțumit personal tuturor pentru susținerea acordata.

 

#Ok4Paptest

 

Data desfasurarii: Ianuarie

 

#Ok4Papteste este o companie de informare despre modalitățile de prevenire a cancerul de col uterin și importanța efectuării regulate a testului Papanicolau.


In perioada Saptamanei Europene de Prevenire a Cancerului de Col Uterin invităm toate femeile să participe activ la această campanie, plasând în contul lor de pe rețelele sociale un selfie cu semnul OK și hashtag-ul #Ok4Paptest, cu un mesaj de încurajare pentru prietene să efectueze testul Papanicolau.

 

Sperăm că datorită acestei campanii cât mai multe femei vor afla despre posibilitățile reale de a preveni cancerul de col uterin, fapt care posibil va salva viața cuiva.

 

#PINKRIBBONMOLDOVA

 

Data desfasurarii: OCTOMBRIE 

 

Campanie de constientizare desfasurata in cadrul Lunei de lupta impotriva cancerului de san. Prin aceasta actiune indemnam oamenii sa poarte fundita roz pentru a reaminti femeilor ca prin informare, preventie si control, cancerul mamar poate fi invins!

 

Campanie de informare VINO LA UMBRA!

 

Data desfăşurării: iunie-iulie

 

ONG "VIATA FARA CANCER" a lansat campania VINO LA UMBRĂ! – o campanie de informare pentru prevenire a cancerului de piele. Prin această acțiune, organizația își propune să sensibilizeze femeile la riscul expunerii la soare și importanța protecției pielii.

 

De ce femeile? Conform datelor ministerului sanatății, majoritatea bolnavilor de cancer de piele sunt femei, iar boala apare în cele mai multe cazuri după expunerea în exces la soare. În ultimii ani numărul celor afectați a crescut considerabil. De la 600 de bolnavi acum 10 ani – la 1000 de bolnavi pe an în prezent. Acest tip de cancer e greu de tratat, de aceea medicii recomandă să ne protejăm de razele solare, iar când apar pete sau alte schimbari neclare pe piele, să ne adresăm la medic fără întârziere.

bottom of page